Magazín Klobása se představuje II
MagazínK. má pět rubrik:
LITERÁRNÍ HOSPODY. Nejedná se o hvězdičkování provozoven podle čistoty číšníkovy košile. Odpovědná redaktorka Klobása zaznamenává své úvahy evokované atmosférou lokálů povětšinou spjatých s literárními událostmi, a to přímo na židlích, které zahřívaly zadky románových hrdinů.
KNIHY. O literárních dílech nekompromisně a bez ohledu na obecný vkus. Pozůstatky dogmat a mýtů těch nejlepších zdeňkonejedlovských tradic ženeme svinským krokem do Paďous.
MÍSTA. Dojmy vyvolané místy, která lidi MagazínuK. něčím zaujala.
ODPOVĚDNA. Fórum, které se díky Vašim skvělým dotazům stalo zcela plnohodnotnou rubrikou.
UDÁLOSTI. Pohledy na aktuální, nadčasové kulturní události. Navíc aktuality, tedy co od Vaší minulé návštěvy přibylo. Bude se Vám zdát, že článků není mnoho a přibývá jich jako starých panen v šantánu. Že jiné magazíny rostou utěšeněji. Vysvětlení je prosté – nejsme grafomani.
Obrazový doprovod MagazínuK., pokud není uvedeno jinak, je vždy dílem toho kterého autora.
Nejlepší grilované klobásky na sever od Alp připravují na pražském Staroměstském náměstí. Recept? Pod roštem se topí dokonale proschlými polínky z modřínů vytěžených na svazích nad břehy Bodamského jezera.
S kolegyní Klobásou si uvědomujeme, že kulturní magazín bez literární přílohy je něco jako les bez stromů či rybník bez vody. Nechceme být pustinou, v níž by zoufalí milenci marně hledali úkryt pro své důvěrnosti; stejně tak nemáme zájem stát se pastí i hrobem oddílu křižáckých těžkooděnců. Připravili jsme tedy pro Vás literární přílohu
S KŘENEM A HOŘČICÍ. Momentálně je z důvodů nevyjasněných autorskoprávních sporů prázdná, za což se omlouváme.
Vaši
Lukáš Chmel, šéfredaktor
Mgr. Klobása, odpovědná redaktorka
Tohle je voňavější fajrunk než-li tenkrát v Kostnici – což, Mistře Jene?